Ahogy hétről-hétre, hónapról-hónapra járnak a vendégek hozzám, egyszerűen magával hozza, hogy közelebb kerülünk egymáshoz. Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy ők is érzik magukon a változást a jóga gyakorlásnak köszönhetően, és ha igen, akkor hogyan és miképpen?

Így született meg ez a „kérdezz-felelek” bejegyzés is.

Én: Szia, itt van az a pár kérdés, amiből megírnám a következő cikkem. Amikor van kedved, megválaszoljátok a babával? ????????

Vendégem: Sziò! Persze. ????????

Hogy találtál meg?

A Spot Jóga Szegedre a Facebookon találtam rá, és nagyon örültem amikor láttam ,hogy Te vagy az oktató, mert nem voltál teljesen ismeretlen számomra a Zumba miatt.

Miért szeretted volna kipróbálni?

Hát hol is kezdjem… Évek óta mondogatták az ismerőseim, hogy próbáljam ki, mivel nagyon feszített, stresszes életvitelt éltem a munkám miatt. De valahogy mindig más mozgásformák kerültek előtérbe, majd olyan egészségügyi problémáim lettek, ahol egy nyitott gondolkodású doktornővel hozott össze a Sors, és Ő jelezte nekem, hogy el kellene kezdenem Jógázni. Nem vagyok az a halogatós típus, szeretek haladni, gyógyulni, fejlődni, így még aznap feljöttem a Facebookra, és azonnal rátaláltam a Spot Jógára nagy örömömre.

Szeged egyéni jóga

Miért az egyéni jóga?

Ahogy írtam neked e-mailt, szinte azonnal kaptam visszajelzést, hogy milyen lehetőségek vannak csoportos, egyéni, kombinálható óra, illetve hogyan zajlik az óra menete. Ami külön tetszett, hogy az első egyéni jóga elején van egy ismerkedős-beszélgetős blokk. Az egyéni jóga óra sokkal bensőségesebb számomra, olyan légkör alakul ki oktató és gyakorló között, ami bizalmas, barátságos és sokkal könnyebben engedi el magát az ember gyakorlása alatt.

Mit adott Neked (mentális, fizikai és lelki szinten)?

Próbálom megfogalmazni. 🙂 MINDENT AMI JÓ. Életem legnagyobb Ajándékát is a jóga hoztam meg Számomra. ???? ???? Sokkal többet adott, mint azt elsőre gondoltam. Amiket kiemelnék: Türelmet, Nyugalmat, Belső odafigyelést (valóban önmagamra), önkontrollt és segített, hogy a számomra lényegesre figyeljek. Fizikailag is fejlődtem sokat a korábbi állapotomhoz képest, megerősítette a hátamat, derekamat és nagy fokú stabilitást, illetve rengeteg Erőt és Hitet adott nekem.

Volt e olyan gyakorlás ami mély nyomot hagyott bennem? Vagy élményt?

Igen volt ilyen. A fordított testhelyzetek a kedvenc gyakorlataim és egyben ebben volt a legnagyobb kihívás is. Valamelyik heteken-hónapokon át nem ment, nagyon haragudtam magamra, de Móni mindig biztatott és vezetett hogyan gyakoroljam lépésről-lépésre. Viszont minden egyes gyakorlás nagyon sokat ad az Embernek, nem bántam egy percét sem. Amikor egy fordított testhelyzetben vagyok úgy érzem Minden a helyére került, helyére billenti a Világot. Számomra nagyon megnyugtató jógapózok ezek…

Tapasztalsz e Változást?  

Persze, sokkal nyugodtabb, megfontoltabb, optimistább vagyok és kezd visszatérni az önbizalmam is…

hatha joga

Kinek ajánlanád?

Egyszóval? Mindenkinek 0-99 éves korig. De legfőképpen azoknak, akik túl feszített tempóban élnek, (ami sajnos a mai világban szinte mindennapos)akik szeretnének újra önmagunkra és saját értékeikre találni és nem a külső elvárásoknak megfelelni, akik szeretnének rendet tenni az életük bármely területén.
Én már csak azt bánom, hogy nem hamarabb kezdtem el a Jógát.

Van e célod a jógával?

Igen. Mindenképpen szeretnék minél több gyakorlatot elsajátítani a jövőben és persze gyakorolni, tökéletesíteni a jóga pózokat.